mandag 1. mars 2010

Endelig apporttrening igjen :))

I går tok vi opp igjen apporttreningen. Har ikke trent apport siden Tira skadet tåa si i fjor sommer. Vi fikk en liten nedtur da. Måtte droppe apportprøven og sånt. Men nå er vi i gang igjen, og vi skal bli klar for ny apportprøve til sommeren.
I går var vi på Sørmarka sammen med Trygve og Bliss. Bliss er en Kleiner Münsterlender på snart 2 år. Vi startet med ho. Ho hadde en kjempetrygg apport. Gikk for tregt da, men sikker i det ho gjorde. Hentet apportbukken og leverte med logrende hale. Akkurat som en hund som har lært apportering med lek, lystapport, skal gjøre :) Bliss elsker andre hunder, så vi belønnet med Tira.
Etterpå tok jeg ut Tira. Jeg kastet ut en apportbukk mens Tira satt å så på. Jeg sendte ho ut, og ho hadde kjempegod fart. Hentet bukken, men sprang rett forbi meg. Jeg måtte stoppe henne med stemmen. Her fikk ho ikke noen belønning, men vi gjorde akkurat det samme med en gang. Denne gangen fungerte alt. Også med veldig god fart. Jeg er fornøyd. Det er tross alt lenge siden vi har trent på dette. Neste økt brukte jeg to apportbukker. Førsten gikk veldig greit. Den andre måtte ho lete litt etter og brukte litt tid. Helt greit. Dette må ho også få erfaring i, søket. Belønningen var lek og kun lek. Ho fikk ikke noen godbiter. Tira syntes det var kjempegøy å leke med ei drafille :)

Bliss sin oppgave framover er å trene inn hurtighet. Ho har en veldig trygg apport. Ho henter og leverer hver gang, men det er ikke nok tempo. Dette skal trenes inn ved at Trygve har med seg en hjelper som holder igjen hunden. Trygve løper ifra mens Bliss ser på. Når Trygve har kommet på god avstand, presenterer hjelper apportbukken for hunden. Med det samme Bliss griper apporten, slipper han. Da vil Bliss løpe det ho kan etter Trygve. Når ho nærmerer seg (kommet ca halveis) kaster Trygve en ball bak seg. Da vil Bliss, mest sannsynlig, øke farten og løpe rett forbi Trygve for å hente ballen. Gjør dette et par ganger, før han setter sammen apporten i en kjede igjen. Det er også viktig å dele opp apporten en gang i blant. Trene kun på hurtighet, gripe, plukke opp og avlevering. Dette vil øke interessen for treningen. Nå skal det også sies at Bliss er midt i løpetida. Da vil ting gå litt tregere og ho vil suse litt :)
Det jeg og Tira skal jobbe videre med er retningsdirigering. Når jeg peker hvor apporten ligger, tror ho meg ikke. Ho løper andre plasser for å lete først. Planen er da å legge ut targetmatter som Tira skal trå på. Jeg peker hvor ho skal trå, og får kun belønning hvis ho tråkker på riktig matte. Takk for tipset, Trygve :)
Vi må også begynne ganske kjapt med fugl. Tenkte jeg skulle skaffe meg noen duer snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar