søndag 26. april 2009

Tur ved Årvoll med trening på avstandskommando

I dag var Birgitte, Anette, Tira og jeg på tur ved Årvoll. Vi hadde med pølse m/tilbehør og ved. Så det ble grillings og endelig et nydelig bål :) Har hatt noe uflaks med bålbrenningen i det siste, uten å nevne mer om det. Vi måtte iallefall kjøpe ny apportbukk.

Vi tok oss tid til litt trening også. Da vi kom fram, gikk jeg ut et spor. I enden av sporet la jeg middagen til Tira. Må jobbe litt for maten :) Vi gikk sporet rett før vi dro hjem igjen. Det gikk helt greit med tanke på at det var første gangen ho gikk spor i år.
Etterpå trente vi på avstandskommando. Dvs sitt på avstand.
Målbildet:
Tira løper løs og er 70 meter unna oss. Det kommer en annen hund som Tira blir veldig interessert i. Vi gir signalet "sitt". Tira setter seg kjapt, og vi går bort til henne. Kobler henne eller spør eier av den andre hunden om ho kan få hilse.


Måten dette trenes inn på er at hunden skal sette seg uansett. Vi kan hoppe, sitte på bakken, gå framover, gå bakover, rett og slett uansett. Når hunden kan dette, tar hjelper med seg hunden bare noen meter unna. Fører gir signalet "sitt". Hvis hunden ikke setter seg, må vi begynne på nytt. Øke avstanden etterhvert. Hvis hunden ikke setter seg, ikke gå så langt fra. Etterhvert kan en ha hunden løs og få den ned i sitt når den er på ganske lang avstand og er opptatt med noe helt annet.

Belønningen kan være klikk og godbit. Når hunden får klikket, vet den at den har gjort det riktig. Og da kan godbiten komme etterpå. Fører rekker å komme bort til hunden med godbiten. Varier med å kaste godbiten bort til den. Korte økter før jeg kaster ballen (leka) bort til Tira.

Det siste bildet er ikke tatt i trening, hvis noen tror det :) Dette er pausebildet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar