onsdag 29. april 2009

Sportrening på tirsdag

På tirsdag var jeg og Tira i Sørmarka på sportrening. Vi var så heldige at vi fikk være med Åge, Stine og Gry (instruktører fra Din Beste Venn). Alle hadde med hundene sine og gikk spor. De hadde skikkelig flinke hunder og kunne derre med å gå spor. Imponerende og veldig motiverende.

Åge gikk opp to spor til Tira. Jeg og Tira er langt fra rutinerte i spor, så det var veldig fint å ha Åge der. Det er han som har sporkurset i Din Beste Venn, og jobber med det i forsvaret. Første sporet gikk både Tira og jeg skikkelig dårlig. Skjønte ikke helt hva poenget var. Åge tok over føringen og fikk en veldig god avslutning. Tira var kjempehappy da ho fant tennisballen sin :)
Det andre sporet gikk mye bedre. Åge hadde gått opp et spor med sju vinkler. Virkelig utfordring for to urutinerte. Bommet litt på starten, men da ho fant sporet gikk ho rett på. Fikset alle vinklene. Ble litt sliten midt i, men etter en liten luktepause var ho på sporet igjen. Fant nok en tennisball i enden og var veldig fornøyd. Både eier og hund :)

Tira ble veldig sliten etter denne treningen. Vi har ikke trent så mye på dette før, så ho kjente det i hode etterpå. Hunden bruker masse mentalkondisjon på denne form for trening. Godt å se en hund som er "sporsliten".
Å gå spor med hunden din er kjempefin øvelse hvor dere bygger bånd. Sammarbeider med hunden din. Her er dere to får å finne fram. Veldig gøy :)

Plan
Så neste gang vi skal trene spor skal vi trene mer på starten. Tira skal gå i kobbel bort ved sporet. Ned i sitt og på med langline. Gi signalet søk, og ho skal finne sporet. Tennisballen eller en annen form for belønning skal ligge maks 10 meter unna, uten vinkler. Treninger ikke mange økter med dette, før vi kan utfordre med avstand og noen få vinkler.
Sporet trenger heller ikke være eldre en 20 til 30 min. gammelt. Hunden skal heller ikke se hvor du går, så ha den i bilen eller hos en hjelper.

1 kommentar:

  1. Hei Morten!!
    Suupert at også du har startet din egen blogg, da kan jeg snik-følge dere i tykt og tynt!!
    Ønsker dere TVI TVI med apportkurs og apportprøve til helgen, så flinke som dere er til å trene systematisk og gjennomtenkt kommer dette til å gå på skinner! :)

    Ser frem til oppdatering når helgen er vel overstått!!

    SvarSlett