søndag 10. mai 2009

Apportkurs helga uke 19

Denne helgen var vi på apportkurs. Det var Kent og Eva Pedersen som holdt kurset.

Lørdag
Oppmøte var kl. 1000. Begynte med en presentasjon av alle, slik at Eva og Kent fikk høre hvilket nivå de forskjellige var på. Etterpå ble vi delt opp i to grupper. Nybegynnere og øvet. Vi ble med i øvet, selv om Tira aldri har hatt fjær i kjeften.
Begynte med en apportbukk der det var festet fjær til. Tira fikk ikke lukte på den eller se den. Tore (en hjelper) kastet ut apportbukken. Tira sprang kjapt ut og fant den rimlig fort. Ho syns det var veldig rart med fjær og brukte en del tid ved bukken. Etterhvert plukket ho den opp og kom inn. Det gikk greit nok, og som forventet. Tok apporten et steg videre. Neste apportøkt var med fugl og apportbukk med fjær. Fuglen ville ho selvfølgelig ikke hente, men tok med apportbukken inn. Som forventet her også.
Etter lunsj gikk vi spor apportering. Kent hadde ei rype i snor. Gikk opp et spor mens han dro rypa etter seg. I enden av sporet la han igjen en apportbukk med fjær på. Vi hadde på langline på Tira i tilfelle ho sprang til skogs med apportbukken. Jeg ble med ho et lite stykke, og sprang som en gal tilbake til start. Ble kjempefin belønning for Tira det :) Denne gangen gikk det kjempebra. Ho sprang ut å hentet apportbukken og rett inn igjen. Perfekt avlevering.
Dette ble siste økten for Tira denne dagen. Avsluttet kjempebra. Og så var Tira skikkelig sliten etter fem apporter med søk.

Søndag
Oppmøte kl. 1000. Begynte med alle i en gruppe og skulle gjøre en apport med apportbukk med fjær. En hjelper gikk ut med apportbukken vår, og kastet den. Tira fant sprang ut i stor fart, søkte kjempebra, fant apportbukken, brukbar fart inn igjen og perfekt avlevering. Kjempestart :) Etterpå ble vi delt i grupper. Vi var fire hunder. Her fikk Tira prøvd seg på apportering av to apporbukker med fjær i. Tira så at hjelper gikk ut. Da jeg ga ho signalet for hente, sprang ho ut i stor fart. Veldig gira, søkte kjempe bra og fant den første bukken ganske kjapt. Kom tilbake med den til meg, men slapp den ved beina mine. Greit nok, ikke noe styr rundt det. Snudde ho og ga signalet "hente" igjen. Tira sprang like ivrig ut, søkte og fant bukken kjapt. Kom rett inn til meg i stor fart og perfekt avlevering. Nydelig :) Etter en liten pause gjorde vi akkurat det samme, men nå skulle ikke Tira se at hjelper gikk ut med bukkene. Denne gangen søkte ho like bra, men brukte selvfølgelig lengre tid. Kom inn med den første bukken og veldig bra avlevering. Sendte ho ut igjen, og brukte litt tid i søket. Søkte veldig stort område, men etter nydelig jobbing fant ho den siste bukken. Kom inn til meg, og slapp den på bakken. Tira var tydelig sliten da, så ho er tilgitt for dårlig avlevering :)
Etter lunsj skulle noen hunder ta apportbevis. Ettersom Tira aldri har hatt fugl i kjæften, valgte vi å trene videre istede. Vi ble med Eva og to andre hunder i skogen for å trene med fugl. Vi gjorde samme prossedyre som før. Tira ned i sitt, Eva gikk ut med fuglen og kastet den. Kun 10 meter i fra oss. Jeg sendte Tira ut. Ho fant fuglen med en gang, og ble veldig nyssgjerrig. Lukta og lurte på hva ho skulle gjøre nå. Eva tok opp fuglen og lekte med den. Kastet den lengre inn og Tira i 120 etter. Etter at Eva hadde gjort dette to ganger, plukket plutselig Tira opp rypa i kjæften. Super glad og fornøyd tok ho en æresrunde med den. Løp hundre meter fra oss. Så kom ho inn igjen, og prøvde å grave den ned :) Jeg sprang bort til henne og tok den ifra ho. Veldig bra at ho tok rypa i kjæften så fort og ble så glad for det :) Vi gjorde denne øvelsen en gang til, denne gangen med langline. Eva gikk ut og kastet rypa ca 20 meter i fra oss. Sendte ut Tira med en gang rypa landet og jeg ble med ho ut et lite stykke slik at jeg hadde kontroll på langlina. Tira var kjapt ut til rypa og med litt motivasjonshelp fra meg kom ho inn. Leverte ikke bra, men likevel kjempebra økt. Eiere og hund er meget godt fornøyd :) Tira fikk skryt av Eva!

Legger ut video av vår siste økt.

Vært ei kanonhelg. Lært masse og fått mye motivasjon for videre trening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar