onsdag 11. mars 2009

Rally lydighet

I går, på tirsdag, trente vi på rally lydighet. Første gangen jeg og Tira noen gang har prøvd dette, og det var sykt kult. Det var kjempegøy :)

Rally lydighet går ut på å gå igjennom ei løype med forskjellige lydighetsposter. Du må klare løypa innen en viss tid.
De forskjellige postene kan være lineføring, sitt med bli, dekk fra sitt, sitt-dekk-sitt, sikk sakk lineføring ved bruk av kjegler, lineføring 360 grader, helomvending, osv. Du får tre forsøk på de forskjellige postene, men du har ikke tid til feile for mange ganger.
Det er forskjellige vanskelighetsgrader på de forskjellige øvelsene avhengig hvilken klasse du er med i. Vi trente på nybegynner da, selvfølgelig :)

I rally lydighet belønnes du for samarbeid og kontakt med hunden. Du skal bruke masse stemme og kropp for å motivere. Du skal belønne. Det er ikke som i vanlig lydighet der stillhet er viktig. Her er det viktig med masse lyd og kropp. Kanonbra :)

Rally vil ikke ødelegge for jakttreninga vår. Øvelsene i rally er mye av de øvelsene vi trenger for å få en lydig hund som fungerer i samfunnet. Mye av det vi ellers trener på i det daglige når det gjelder hverdagslydighet. Det eneste vi må passe på er at rally kan skape litt stress ettersom ting skal skje ganske fort. Da er det viktig for oss å roe ned etter vi har gjennomført løypa. Ser ikke på det som noe problem i det hele tatt :)

Så nå skal vi begynne å trene på de forskjellige øvelsene. Kanskje dette blir en sport vi kan gjøre utenfor jakta??

1 kommentar:

  1. Høres veldig morsomt ut! Dokke e jo berre so sinnssjukt flinke til å dedikere tid til ne Tira, verdas heldigaste hund :D

    SvarSlett