mandag 16. februar 2009

Helg uke 7

Vi klarte målet når det gjelder utgangsstilllingen :)

Nå går Tira helt inntil meg, men fortsatt ved hjelp av boka da. Utfordringen vår er å unngå stress og "prating". Men ved hjelp av rolig belønning, slappe av og roe ned mellom treningsøktene og rolig eier opplever vi stor framgang her også.

Tirsdag 24. feb. har vi trengsgruppe igjen. Innen da skal Tira komme i utgangsstilling i sitt. Vi bruker fortsatt boka, Birgitte eller jeg holder Tira noen meter unna fører. Slipper ho og Tira skal da komme forfra, bruke bakbeina til å komme ved siden av fører og ned i sitt. Alt dette med minst mulig stress og ingen "prating".

Da er målet satt, og det er bare å trene :)Vi kom ikke helt i mål med apporten. 30 sekunder er fortsatt litt for lenge. Ho klarer 15 sekunder helt fint, uten å pipe. Så vi fortsetter treningen som før. Og nytt mål er da holde apportbukken i 30 sekunder i sitt, uten en lyd og bevegelse. Dette skal vi klare i løpet av februar.

Vi må etterhvert begynne å trene fart mot apportbukken og fart tilbake. Men dette venter vi med til det har blitt litt mindre med snø :) For oss nå er det å holde apportbukken og plukke den opp som er prioriteringen ut måneden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar