mandag 16. februar 2009

Ute på tur på Ingjerstrand

I helga var vi ute på tur.
Lørdagen var det bare jeg og Tira som var på tur. Vi dro til Ingjerstrand. Da ble det en time med trening på å gå fint i bånd. Det var en stor utfordring ettersom vi valgte et terreng der ho er vant med å løpe fritt. Turen startet med masse stress. "Snakket" masse og trakk som en gal i båndet. Når ho begynte med dette, stoppet jeg. Sto helt til båndet var slakt, og ho roet seg ned. Da gikk vi videre.

Skikkelig tålmodighetstrening for eier dette her. Fordelen med denne form for trening er at du trenger ikke å si noen ting. Belønningen for Tira er å få gå videre framover. I tilegg så blir ho kjempesliten etter turen. Bruker hodet masse på å finne ut hva ho skal gjøre riktig får å få komme seg framover.
Tira er veldig løpsk for tida, så det tilfører litt ekstra stress for ho. I denne perioden er det viktig for oss å være tålmodig. Ikke bli sint, men holde oss kald. Ho er heldigvis snart ferdig med løpetida :)


På Søndag hadde vi besøk fra Ålesund, Lisa og Kai. Da var de så heldig at de fikk være med oss på tur til Ingjerstrand. Tira hadde på seg sele, for da følte jeg ikke for å trene på å gå fint. Når vi trener på å gå fint er det halsbånd, når vi ikke trener på å gå fint er det sele. Er vi konsekvente på dette, skjønner hunden fort forskjellen.

Det var en kjempefin tur, selv om det snødde litt. Vi gikk i ca en time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar