onsdag 11. februar 2009

Roe ned

I går var vi på treningsgruppen til Din Beste Venn. Vi skulle trene Tira på sitt og avstandssignal. Det som skjedde var at Tira var stresset og lagde masse lyder under treningen. Så vårt fokus ble snudd til å roe ned. Treningen skal skje uten en lyd.

Det vi gjorde var å få Tira ned i sitt. Lagde ho lyd, sa vi: "oj, det var feil" med lys og snill stemme. Snudde og gikk en liten runde. Prøvde så igjen. Ble det lyd, gjentok vi prosedyren. Dette viste seg å være veldig effektivt, og Tira forsto tegninga veldig fort.
I mellom treningsøktene skal vi ikke leke, men ta ting rolig. Sette oss ned hos hunden og kose med den. Kan også gå en liten runde, eller la den få leken uten å dra med den. Det som er viktig er å få hunden ut av treningssituasjonen og få den til å tenke på noe helt annet.

Tira har veldig mye lyd når ho hopper ned fra buret i bilen. Det vi skal gjøre med det er å gi henne noen godbiter inne i buret. Snakke rolig til ho og kose. Gir signalet for å hoppe ned, mens vi fortsetter med å gi henne godbiter hele tida. Helt til ho er ned og ut fra bilen. Masse ros etterpå :)

I forbinnelse med jakta, er det også viktig å ha en rolig hund. En hund som ikke piper og "snakker hele tida. Det er ikke noe farlig å trene på å roe ned Tira, ettersom det er veldig lett å gire ho opp under jakta. Så stor jaktlyst som Tira har, ordner det seg selv :)
Det er også veldig viktig at hunden lærer seg å slappe av. Ta en skikkelig pause når vi bestemmer at det er pause, så den holder ut lengre på fjellet/skogen.

Så i framtiden kommer vi til å ha mye fokus på å roe ned. Fjerne pipingen. Være totalt svart/hvit på dette.
Jeg mener også det er viktig å variere, så når vi trener innkalling og vil ha kjempefart er det full lek. Lyder under lek er helt OK.

Tira har løpetid, så mye av lyden og frustrasjonen kommer nok fordi ho er veldig løpsk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar