mandag 3. august 2009

Apport


Da er jeg og Tira tilbake i Oslo. I går var vi på gamletrakter i Sør-Marka. Jeg, Birgitte og Tira trente apport med apportbukker. En med fjær og en uten, pga mangel på fjær... Birgitte kjørte treningen denne gangen.
Første økta gikk veldig bra. Ho gjorde alt riktig, bortsett fra at ho letet ganske lenge etter bukkene. Lenge siden vi har trent på dette, så ho rota litt. Men ho hadde veldig stor fart både inn og ut, og avleveringen var perfekt.
Neste økt var med kun en apportbukk ettersom ho ble veldig sliten etter første økta. Da ho fant bukken denne gangen tygde ho på den istede for å komme inn. Birgitte sprang da ut og tok den fra ho. Brukte negativ straff ved å leke litt med bukken selv uten at Tira fikk delta. Prøvde en gang til, med litt større hell. Var ikke perfekt nå heller, men bedre. Det er viktig at ho feiler noen gang også, så lenge vi klarer å fortelle ho at dette var feil. Hvis hver økt er perfekt, er det viktig å framprovosere feil som kan dukke opp under jakta eller under apportprøven. Bedre at feilene skjer under trening, så vi kan gjøre noe med det der og da. Hunder lærer også av sine feil :)
Vi fikk også tid til litt kos :) Vi hadde en veldig fin tur i skogen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar