onsdag 19. august 2009

Treningsgruppe

I går var jeg og Tira på treningsgruppa til Din Beste Venn. Jeg har fått ansvaret for denne gruppa nå etter at Nina sluttet.
Vi var på Ekeberg og skulle trene på kontroll på løs hund. Forbrede oss på at båndtvangen straks er over (endelig...). Det vi trente på var:
  • Vær her
  • Avstandskommando
  • Innkalling

Alt var med løs hund, selvfølgelig.

Vær her går ut på at hunden skal gå fot, eller være nær eier hele tiden. Hunden skal gå fint vedsiden av hunden uansett utfordringer og forstyrrelser. Vi lagde en stor ring og gikk slalom mellom de andre hundene og eierne. Her er det ikke lov å lokke hunden, men den skal belønnes når den gjør noe riktig. Belønningen må skje hyppig. Det er lov å motivere hunden til å gå ved siden av deg ved bruk av kropp og stemme.

Avstandskommando går ut på å få hunden ned i sitt selv om den løper i 120 km/t mot en annen hund og er 70 meter unna deg. Her begynner vi med å få en kjempegod sitt. Hunden skal sette seg uansett forstyrrelser. Kaste leka, hoppe opp og ned, sette seg på huk, osv og gi signalordet sitt. Hunden skal da sette seg, og belønnes med godbit eller lek så fort rumpa er i bakken. Neste er å få hunden litt på avstand før du gir signalet. Da later du som du kaster leka, og hunden løper litt bortover. Du roper navnet, gir signalet (hånden rett opp) og signalordet sitt. Her får du to forsøk. Går det ikke på andre forsøket, gå tilbake å tren på sitt ved siden av det med forstyrrelser. Neste steget er å faktisk kaste leka og stoppe hunden før den får tak i den. Utfordre med å vente lengst mulig. Her også to forsøk. Belønnes med å kaste en ny leke, kaste godbit eller la den hente leka du kasta i utgangspunktet. Tira var kjempeflink her. Jeg begynte økta med å kaste en tennisball, og ho sprang veldig fort etter. Kom langt unna meg, sikkert 50 meter. Så ropte jeg og fikk henne ned i sitt. Alt skjedde veldig fort, så fikk ho lov å hente ballen. Ser bra ut for jakta dette :)

Innkallingstreningen vår hadde vi på hundesletta. Det var kjempemange hunder der da vi kom, og jeg kom med 14 hunder til. Aldri sett så mange hunder på en gang før :) Så utfordringen var perfekt. Alle hundene storkoste seg og lekte veldig fint. Eierne kalte inn hundene en gang i blant, og belønnet med leke, godbit eller sende dem ut igjen hos de andre hundene. Fungerte kjempefint. Tira lekte litt, men vil helst være hos meg... Bliss var der (en kleiner m.) og de går kjempegodt overens. De lekte litt, men Bliss er jo den store sosiale hunden som lekte likefint med alle. Og helst alle på en gang :)

Tira fikk seg en ny leke før treninga. Ei lærfille som vi trekker mot hverandre med. Den var kjempepopulær, så der har jeg funnet en glimrende belønning!

Så vi hadde en kjempefin time med treningsgruppa. Alle var veldig flinke, så det blir nok ikke store problemer når båndtvangen er over. Heller ikke for Tira. Kjempeflink på alt ho :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar