tirsdag 9. juni 2009

Apporttrening

På lørdag og søndag kjørte vi ei økt med apporttrening. Det var ei stund siden sist vi trente og det var tydelig.
Da vi kjørte en runde med apportbukkene var søket og farten veldig bra, men avleveringen holdt ikke mål. Så vi trente på avleveringen, og vi kom i mål på den.
Vi kjørte noen økter på å gripe og holde rypa også. Tira er litt for ivrig til å tygge på den. Når ho løper i mellom oss med rypa, slipper ho den for tidlig. Så her må vi trene mer på gripinga og holdinga. Har et lite stykke igjen her.

Neste økt, som er i kveld, skal vi pakke rypa inn i ei strømpebukse. Kjøre noen økter med det til griper rypa og holder den minst 5 sekunder. Når ho klarer det, fjerner vi strømpebuksa og gjør det samme uten. Vi ser tydlig at vi må gå tilbake et steg for å få framgang.
Vi skal også presentere ulike gjenstander til Tira som ho skal gripe og holde. Disse gjenstandene kan være røykpakken, flasker, leker, dopapir, osv. Bare bruke fantasien :)

Legger ut en video av vår første apport med apportbukker med fjær på. Her ser dere at søket og farten er bra, men avleveringen er ikke noe særlig i det hele tatt :) Viktig å vise hva vi må trene mer på også, ikke bare det vi har suksess med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar