lørdag 20. juni 2009

På plass!

Tira har ikke vært i toppform i dag, så dagen har vært ganske rolig for hennes del. Men nå er det ikke mye å si på formen hennes. Veldig ivrig igjen :)

Så i kveld har vi trent på plass. Bruker boka. Tira har lært seg at ho skal stå med forlabbene på boka. Boka ligger ved siden av meg, og når jeg gir signalordet "inn" løper ho bort til boka. Plasserer forlabbene på den, og vrir seg rundt til ho er på plass. Så setter ho seg. Dette kan ho. Nå er det bare mengdetrening og stimulikontroll (få inn signalordet) som mangler. Da kan vi fjerne boka.
For å trene inn på plass, må dere lære hunden å sette labbene på den. Legg boka på bakken og vent til at hunden nærmer seg boka. Klikk og belønn. Labbene vil komme fort på boka, og da er det klikk og belønn. Når forlabbene er på boka hver gang, begynn å beveg deg rundt boka. Klikk og belønn med en gang hunden beveger seg etter mens forlabbene er på boka. Når hunden gjør dette hver gang, stå i ro og klikk og belønn når hunden beveger bakparten. Etterhvert vil hunden komme helt inntil deg. Masse belønning da. Når dette skjer hver gang, vent med belønningen til hunden har satt seg. Belønn masse der. Mange godbiter sånn at hunden vet at det er der den skal være.
Husk --> Korte økter. 2-3 minutter før lekepause.

Når dere har fått til dette, får dere en kjempekul på plass kommando der hunden rygger seg inn på plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar