torsdag 16. juli 2009

Skade - etterkontroll

I dag har jeg vært med Tira på etterkontroll. Alt så veldig bra ut, og dyrlegen var fornøyd.
Skal på ny kontroll 31. juli. Grunnen til det er at det er en fare for at klo kan vokse ut skeivt. Ettersom beinet klo satt på også var knekt, kan i værste fall kloa komme ut feil. Da må dyrlegen amputere tåa. Dette er ingen problem. En hund er 100 % med en tå mindre også. Ikke noe praktisk betydning, kun utseende. Tira er en liten frøken, så vet ikke om ho syns det er så kult da :)
Min jobb framover nå er å sørge for at Tira ikke slikker på kloa og ha på sokken når vi er ute. Kunsten er å holde såret tørt og reint. Blir det skitten, vasker vi med grønnsåpevann. Dette for stor fare for infeksjon. Vi kan ikke ta lange fjellturer, iallefall ikke den første uka. Gror såret fort, kan ho utfordres mer. Men dette ville minst ta en uke. Ho skal ha medisin i en uke, som planlagt.

Denne skaden ødelegger litt for treningsprogrammet vårt angående apportering og apportprøven i august. Men hvis alt går som jeg håper, har jeg noen uker å trene på. Uansett så er det viktigste at Tira blir frisk igjen. Apportprøven kan vi ta senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar